Több módon fogyaszthatjuk a tejsavófehérjét, a legpraktikusabb, ha turmixokba rakjuk, de ha változatosságra vágyunk, akár süthetünk is vele.
Hozzávalók:
10-15dkg szeder
3dl tej vagy növényi tej
1 evőkanál tejsavófehérje por, szeder mellé javasolt a vanília ízű
ízlés szerint édesíthetjük
Az összetevőket összeturmixoljuk és máris elkészültünk!
Hozzávalók:
2dl kókusztej
1dl mandulatej
1 evőkanál mogyoróvaj
1 evőkanál tejsavófehérje por
édesítőszer vagy méz ízlés szerint
Megint csak annyi a dolguk, hogy a hozzávalókat összeturmixoljuk, a kész turmixot érdemes nagyjából 5 percre berakni a fagyasztóba és csak utána meginni, mert így még finomabb és frissítőbb lesz italunk.
A palacsinta ideális lehet reggelire, a tejsavófehérjével készült palacsintával ráadásul egy étkezéssel fedezhetjük fehérjeigényünket!
Hozzávalók (1 adaghoz):
60g rizsliszt
1 db tojás
1,5dl tej vagy kókusztej
édesítőszer ízlés szerint
2 kiskanál kókuszolaj vagy napraforgóolaj
egy csipet szódabikarbóna (elhagyható)
juharszipur vagy méz ízlés szerint
fahéj
Az összetevőket elkeverjük, amennyiben vastagabb palacsintát szeretnénk sütni, adjuk hozzá a szódabikarbónát. A kész palacsintát leönthetjük egy kevés juharsziruppal vagy mézzel, valamint megszórhatjuk fahéjjal.
Ha már a turmixokat és a palacsintát is unjuk, kipróbálhatjuk a bögrés sütit, 5 perc alatt elkészíthető és ugyanolyan finom, mint a sütőben sült társa.
Hozzávalók:
1 evőkanál csokoládés fehérjepor
0,5dl tej vagy növényi tej
2 evőkanál kakaó (nem cukrozott)
2 evőkanál mogyoróvaj
1 evőkanál kókuszolaj
édesítőszer vagy méz ízlés szerint
Az összetevőket elkeverjük egy nagyobb bögrében, amikor kész a sűrű massza, betesszük a mikróba fél percre, leállítjuk a mikrót és várunk 5 másodpercet, majd újból beindítjuk fél percre. Kész a bögrés süti!
Ezt a terméket elsősorban az izomtömeg-növeléssel járó sporttevékenységhez ajánljuk. Tisztán tejsavófehérje, hozzáadott anyagok nélkül.
A borsófehérje kiváló fehérje forrás, gazdag esszenciális aminosavakban és kiváló aminosav összetétellel rendelkezik.